iletişim

renkmutfagi@hotmail.com

takip edin

18 Temmuz 2011 Pazartesi

Torpil


Çocukluğumun vazgeçilmez tatlısı.. Annem, ablam ve benim tartışmasız bir numaralı torpili..Hamileliğimde pastaneden aldığım 4 torpili bir oturuşta yemiştim :)
Araştırdım geliştirdim ve bu AR-GE sonrası bu harika lezzeti yapmayı başardım.Sağolsun Anneciğimle birlikte tabii.
Yapımı zor gibi gözükse de aslında hiç değil. Külahları yaparken küçük bi çocuk gibi seviniyosunuz ayrıca:) Yalnız bu ilk denememde, külahların ağız çapını biraz büyük tutmuş olduğumu sonradan farkettim.İyi bir tecrübe oldu benim için. İkinci yapışımda pek bir eksiklik olmayacak. Lezzetinden birşey kaybetmedi nasılsa:)
Bu yüzden, işlemlere başlamadan önce ilk yapacağınız şey nasılsa külah. Ve siz siz olun, ağız çapını dar tutun ki malzemeniz yetsin:) Külah yapmayı bilmeyen varsa anne babalara sorun mutlaka öğretiyorlar..:)

Ön Malzeme
6 adet Külah (orta kalınlıkta takvim kartonundan yapılabilir) her külah için 20x20 cm kareler kesmeniz yeterli olabilir.
Bir miktar Aluminyum folyo veya yağlı kağıt

Malzemeler
6 adet milföy hamuru

Kreması İçin:
1 çay bardağı beyaz un
2 bardak süt
1 çay bardağı şeker
1 yumurta
1 şişe dr. Oetker Vanilya

Ayrıca 1 paket dr. oetker kaymak tadında şantiyi tarifine göre hazırlayıp buzdolabında bekletin. Kremamız pişip soğuyunca ikisi karışıp bir süre daha dolapta bekliycek.


1 Su bardağı ceviz veya fındık çekmeyi unutmayın...

Külah...
20x20 cmlik kartonlardan hazırladığınız külahları, alüminyum folyo veya yağlı kağıt ile kaplayabilirsiniz.
Ne kadar geniş olmuşlar öyle değil mi? Siz daha dar tutun ağız kısmının çapını...

Alüminyum folyoya sarın veya yağlı kağıt...Yapışmaması için!

Tarif...
6 adet milföy hamurunu buzluktan çıkarıp erimesini bekleyin. Eridiklerinde her birini ayrı ayrı, bir merdane yardımıyla çok fazla inceltmeden açın. Açtığınız hamuru parmak kalınlığında şeritler olacak şekilde kesin. Kestiğiniz şeritleri külahın en altından başlayarak sarmaya başlayın. Her biten şeridin biraz üzerine gelecek şekilde diğer şeridi devam ettirin.Ek yapın yani. Ve sararken dönen her şeridide hafif üst üste bindirin ki boşluklar kalmasın endeki aralarda..
İşlem bitince önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dk. pişmeye bırakıyoruz.
Pişince soğuyana dek ellemiyoruz ki kırılmasınlar. Soğuyunca dikkatli bişekilde külahlardan çıkarıyoruz.

Krema.
2 bardak soğuk suyun üzerine beyaz unu çırpılmış yumurtayı şekeri ve vanilyayı ekleyerek ocakta 10-15 dakika pişiriyoruz. Kıvama gelince ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz ve soğuyunca daha önceden hazırladığımız dr. oetker kaymak tadında şanti ile karıştırıp yarım saat daha dolapta bekletiyoruz.Kremamız koyu kıvam olmalı. Bu aşama önemli.


Ve tabiki pişen milföylerin içini kremayla doldurup, çekilmiş cevizide üzerine koyup, pudra şekeriyle süsleyince bu harika tat yemeye veya ikrama hazır:) afiyets..

1 yorum: