iletişim

renkmutfagi@hotmail.com

takip edin

12 Şubat 2011 Cumartesi

Acı Badem Kurabiyesi.. Haarika..

Evvet.. Denedim oldu. Çok yumurta çok şeker harcadım.. Ama oldu. Dedikleri gibiymiş. Gerçekten gerçekmiş..
Dün çok çok yoğundum. Bir taraftan evimde hummalı bir temizlik vardı, bir taraftan da en iyi arkadaşım ve oğlu bendeydi. Üst kat bizim alt kat sizin dolandık durduk derken, bugün gelicek olan misafirlerim için hazırlıklara da bir taraftan başlamam gerekiyordu. Canım'ın huysuzlukları falan da eklenince curcuna içerisinde kapı çaldı ve sevgili annem de nihayet yetişmişti. Önce ilk ikramım olan bu sevgili tarifi yapmaya karar verdim. Çocukluğumdan beri bayılarak yediğim Acı Badem Kurabiyesi. Gerçekten olucak mı diye çok merak ediyordum bir taraftan.. Çok araştırdım çok inceledim ve aklıma yatan en iyi tarif buydu. Doğru bir karar vermişim. Öncelikle malzemelerle başlıyorum.Hemen arkasından püf noktalarla devam edicem.




Malzemeler
7 yumurta akı
200 gr. çekilmiş fındık
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım şişe Dr. Oetker Acı badem Özü
12-16 soyulmuş badem

Yumurta aklarını, şekeri ve fındığı bir tencereye alıp önce iyice karıştırıyoruz. Daha sonra kısık ateşte ocağa alıp koyu bir kıvam alana dek iyice karıştırarak pişiriyoruz. Azıcık dibi tutabilir. Endişeye gerek yok ama tabi çok fazla olmamasına dikkat...
Koyu kıvamı aldıktan sonra bir süre soğumaya bırakıyoruz. Daha iyi sonuç alabilmek için bu soğuma dengesini tutturmak şart.Daha sonra acı badem özünü de karışıma ekliyoruz ve geçiyoruz şekil vermeye... Krema torbası kullanıcaz bu aşamada. (Ancak bir poşetin bir ucunu yarım santimden biraz fazla çapta keserek de deneyebilirsiniz.)
Krema torbasının içine yeteri miktarlarda alarak, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine daire biçiminde ama üzeri biraz yoğun olacak şekilde yuvarlaklaklar halinde şekillendiriyoruz. Bu aşama biraz zahmetli ve dikkat gerektirici gelebilir. Sabır..! Sonucu harika olucak. İşlemi tamamladıktan sonra soyulmuş bademleri yassı kısmından ikiye ayırarak her bir kurabiyenin ortasına yerleştiriyoruz. Burda bademleri biraz hamura bastırmakta fayda var. Fırında kabarması ve çatlaması için iyi bir sonuç veriyor...
150 dereceyle 15 dakika önceden ısıtılmış fırına veriyoruz ve sürekli kontrol ederek çooook hafif pembeleşince fırından alıyoruz. Sıcakken sakın tepsiden almaya çalışmayın. Biraz soğuyunca spatula yardımıyla kağıttan çıkarın. Ancak kağıda yapışırsa tepsiye çok az su ekleyin ve kağıt hafif ıslanınca kurabiyeler daha rahat çıkacak. Ve sonuç olarak iki kurabiyeyi birbirine yapıştırarak servise hazır hale getiriyoruz.
Hepsi bu:) çok lezzetli çok..
Not: Hamur aşamasında biraz fazla tatlı gelebilir. Piştiğinde lezzet acı badem özüyle çok daha iyi oturuyor...Ve acı badem Özü nedir diyenler için; Marketlerde dr. Oetker'in satışa sunduğu küçücük şişeler (4 lü şişeler) harika aroma içeriyor. Bitter Almond yani acı badem özünü kullanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder