iletişim

renkmutfagi@hotmail.com

takip edin

19 Aralık 2010 Pazar

Cheesepasta


Yeniden ve toparlanmış tarif şekliyle...
ve çok kıymetli misafirlerime ikram edildiği haliye.. Cheesepastam huzurlarınızda..

Malzemeler:
3 Paket Eti Yulaflı bisküvi
165 gr. Tereyağ
1 paket İç Fındık (200 gr.)
2 Çorba kaşığı yoğurt
250 gr. Pınar Labne peynir
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket Dr. Oetker Kaymak tadında şanti
1 paket Pınar krema
1 paket Dr. Oetker vanilya

Taban Yapılışı:
Bisküvileri robotta un haline getirip, düşük ısıda erittiğimiz tereyağıyla karıştırıyoruz. Kıvama gelince çekilmiş 100 gr. fındığı da ekleyip, tabanı yuvarlak bir kalıbın zeminine güzelce döşüyoruz. Yalnız zemine yağlı kağıt döşüyoruz ki daha sonra rahatça çıkarabilelim.. 1 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapacağımız tabağa alıyoruz.
Krema Yapılışı:
2 çorba kaşığı yoğurdu, Labne peyniri ve pudra şekerini derin bir kaba alıp mikserle güzelce çırpıyoruz.Daha sonra sırasıyla kremayı, vanilyayı ve toz halindeki Kaymak tadında şantiyi de karışıma ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz. Kremamız koyu bir kıvam alıyor.
Buzdolabından çıkadığımız tabanın üzerine kremamızı dikkatli bir şekilde sıvadıktan sonra kalan 100 gr. çekilmiş fındığı da üzerine serpiştiriyoruz.Pastamızı buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis yapabiliriz.
Sevgili kuzenlerim ve arkadaşlarım bugün bu lezzeti hakikaten çok beğendi. Misafirlerinize iyi bir ikram diye düşünüyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder