iletişim

renkmutfagi@hotmail.com

takip edin

9 Aralık 2010 Perşembe

sebzeli thai et (acılı ve soya soslu)

Özellikle uzak doğu thai mutfağına olan ilgimi hicbirzaman kaybedeceğimi sanmıyorum. Dubai'de başarılı bir thai restoranda yediğim o inanılmaz thai soslu balık'ın lezzeti hiçbirzaman damağımdan gitmedi. Balık körfez levreği idi ama burdakilere hiç benzemiyordu. Rengi ve burnu farklıydı, thai sos ise inanılmaz uzak doğu baharatları ve yoğun sarımsaktan oluşuyordu ve inanılmaz lezzetliydi.
Et yemeklerinde de uzak doğu... Bu işi en iyi Japonlar biliyorlar. İstanbul'a yolunuz düstüğünde Swiss Hotel Bosphorus içerisindeki Miyako'da bir rezervasyon yaptırıp ordaki atmosferi yaşayın derim. Bir dahaki gidişimde detayları alıp burada size aktarıcam.. müthiş..
Neyse gelelim bizim dün akşam Hatice Ablayla yaptığımız şu harika lezzetli acılı sebzeli Et'e. Efendim adına ne demeli bilemedim. Dışarıda yediğim Fajita gibi. Çin restoranı red Dragonda yediğim sebzeli et gibi. biz de thai usulü dedik.
Malzemeler:
2 adet marine edilmiş yağsız dana biftek
1 adet meksika biberi
2 adet çarliston biber
2 adet sivri acı biber
5 diş sarımsak
Soya sosu

Yapılış:
Eti julyen kesip ve sebzeleri de (aynı şekilde julyen) ayrı yerlerde oldukça iyi kavuruyoruz. Her ikisi de iyice pişince biraraya ekleyip sarımsağını ve 1 tatlı kaşığı soya sosunu ilave edin.Ocaktan alın. Afiyet ola...

2 yorum:

  1. hımmmmm canım çekti valla.. Şu kırmızı biber de herşeye yakışıyor. Ellerine sağlık kuziş
    Afiyet olsun.. Topan topan et olsun :)))

    YanıtlaSil
  2. Canım benim topan topan et olur tabi çok yiyene:)
    afiyet olsun diyesim geldi ama önce gelin bi akşam da size yapayım bu yemeği ve öyle deyim

    YanıtlaSil