iletişim

renkmutfagi@hotmail.com

takip edin

18 Aralık 2010 Cumartesi

Bravole

Evet. İkinci büyük kuzenler buluşması nihayet gerçekleşti. İki haftalık rötardan sonra sonunda buluştuk:)
Bu sağdaki müthiş görüntülü pasta Özüm'ün eseri. Onun buluşu. Ben de birkaç değişik fikir katarak bu yazıyı oluşturdum. yani tarif benden görüntü Öz'den..
Adı da benden.. Bravole..:)
Malzemeler
1 paket 6 tahıllı Burçak Bisküvi
1 paket Dr. Oetker kaymak tadında şanti
2 su bardağı iç ceviz
1 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:
6 Tahıllı bisküvileri mutfak robotunda un haline getiriyoruz.
Kaymak tadında şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp bu bisküvi unuyla karışırıyoruz.
Cevizleri havanda bir miktar dövüp iri şekilde karışıma ilave ediyoruz.
Pudra şekeri ve kakaoyu da ekleyerek mikserle yapabildiğimiz kadar karıştırıp, koyulaştığı kıvamda kaşık yardımıyla iyice birbirine yedirerek yuvarlak bir cam kaseye döküyoruz. 2-3 saat kadar buzdolabında bekletiyoruz. Çıkardıktan sonra tabağı ters çevirerek pastayı kalıp halinde çıkarıyoruz.
Üzerine bir miktar ceviz daha döküp kakaoyla süsleyebilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder