Harika ve sağlıklı bir lezzet daha. Önerim ise balık sofralarında olması gereken patlıcan lezzetlerinden..
4 adet patlıcan
6-8 adet acı (isteğe balı tatlı da olabilir) kıl biber
2 büyük boy domates
3 diş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz
bir büyük kase yoğurt
Patlıcan, biber ve domatesi fırında 220 derece ısıda yarım saat közlüyoruz. biberler en önce közlendikleri icin onceden cıkarmakta fayda var.
Közlenen sebzelerimizi mutfak robotu yardımıyla püre haline getiriyoruz. Üzerine 1 buyuk kase yoğurdu, dövülmüş sarımsakları, bir çay kaşığı tuzu, bir miktar da zeytinyağını ilave edip karıştırıyoruz.
Çok acı oldu benimkisi. Ama çok lezzetli oldu. Afiyets:)
denemek tadına bakmak lazım ellerıne sağlık
YanıtlaSil