Dün bir işle ilgili Canım Aysunum'la telefonda konuşuyorduk. Malum İstanbul'da oluşu, yılda birkaç kez görüşebiliyor olmamız derken, telefonda konuşmalara neler sığdırıyoruz siz düşünün. Bu arada bloğumu takip ettiğini ve özellikle Acı badem Kurabiyesinin çok ilgisini çektiğini dile getirirken, aaa sana harika bi tarif vericem, denemelisin süper oluyor dediğinde bile bu kadar güzel olabileceğini anlayamamıştım. AysunCUM canım kardeşim benim, bilgine diline ve bu tarifi bana yazan parmaklarına sağlık...
Ben de içerisine Rom aroması ve üzerine iki renkli glazürle kendi adıma birşeyler ekledim...
Öncelikle malzemeleri yazalım.
Tenceredeki Suyun içinde piştikten hemen sonra |
Malzemeler
1 Çay bardağı Şeker
1 Çay bardağı Fındık Yağı
1 Çay bardağı Süt
2 :ay bardağı un
1 Yumurta
1.5 Çorba kaşığı Kakao
1 paket Dr. Oetker Kabartma Tozu
1 paket Dr. Oetker Toz Vanilya
1 şişe Dr. Oetker Rom
1 şişe Dr. Oetker Vanilya Aroması
Üzeri için 1 pk. Dr. Oetker Siyah-beyaz Glazür
Yapılışı
Tüm malzemeyi mikserle 5-8 dakika boyunca çırpıyoruz. 4 adet normal boyutlarda cam su bardaklarını güzelce yağladıktan sonra, karışımı her birinin içine yarısını dolduracak şekilde (yaklaşık 3 Çorba kaşığı) dolduruyoruz.
Ters çevrildiklerinde |
Bu arada cam kapaklı tencere kullanmanızı tavsiye ederim. Keklerin kabarışı ve o şekilde pişmesine tanık olmak gerçekten hoş oluyor:)
18 dk. geötikten sonra kapağı açıp kürdan yardımıyla pişip pişmediğine bakabilirsiniz.
Not:Ben 23 dakikada tam olarak piştiğine şahit oldum. Bu arada çok yüksek ateşe gerek yok. Su kaynadıktan sonra ocağı biraz kısabilirsiniz.Piştikten sonra yağlı kağıt serdiğimiz bir tepsiye ters çevirerek bırakıyoruz. Biraz soğuyunca bardaktan ayrılıp düşüyor. Bardakları kaldırıp tek tek servis için bir tabağa alıyoruz, ters çevirip düz durmasını sağladıktan sonra üzerini çift renkli glazürle (üzerindeki gibi yumuşattıktan sonra) süslüyoruz. Afiyet bal şeker..
tarifinizi az önce denedim. garanti olsun diye de 23 dk pişirdim ama pişmemiş. bence bardakta pişirme fikri güzel ama kek fırında pişse daha iyi sanki. üstüne çikolata sosu döktüm,görüntüsü hoş oldu ama tadını henüz bilmiyorum. tarif için teşekkürler
YanıtlaSilBen bunun için seramik ocak kullanıyorum ve eklemeyi unuttum. sanırım bu da pişme süresini etkileyen bir unsur. sizin de elinize sağlık.
YanıtlaSildenerim ben bu tarifi, çok hoş
YanıtlaSilmutlaka denemenizi öneririm.Teşekkür ederim.
SilMerhaba..ne kadar orjinal tarif..blogunuza yeni geldim..tarifler çok hoş..suda pişen kek yazını okuyunca çok merak ettim hemen denenecek..elektirikli ocaktamı pişireceğiz..sizi takipteyim.tanışmaya banada beklerim..sevgiler.nurşen..nurlumutfakta.blogspot.com
YanıtlaSil