iletişim

renkmutfagi@hotmail.com

takip edin

30 Kasım 2011 Çarşamba

Kestane Pişirmenin Püf Noktası

Eyvah en korktugum mevsim. Kış.. Ve kestane.. Bol yediğim için kalorisini artık düşünmek zorunda olduğum kestane...
Hatice Hatun sağolsun öyle bir püf nokta öğretti ki, dışarıda hazır satın aldığımız kestaneler tadında ve kolaylığında yapıp yiyoruz nerdeyse her akşam... Hemde tavada. Sizinle de paylaşmak istedim bu püfff noktayı.
Kestaneleri, pişirmeden yarım saat önce güzelce yıkayıp, enine üst kamburundan çizik atıp, 2 çay kaşığı tuz eklediğimiz su dolu derin bir kapta bekletiyoruz. Evet yarım saat sadece.
Daha sonra kızgın tavada alt-üst yapıp pişmesini bekliyoruz afiyetle yemek için:) Bu sayede çok kolay ayıklanıp nefis lezzetli oluyorlar. Aklınızda olsun:) Burdan da kestanenin faydalarına ulaşabilirsiniz.

2 yorum:

  1. merhabalar:)
    ne hoş bir sayfa bu böyle..
    emeklerinize sağlık.
    samimiyetiniz ile süslediğiniz sayfanıza bayıldım..
    izliyorum hemen sayfanızı.
    bende sizi bekliyorum sayfama,arzu ederseniz tabiki..
    kucak dolusu sevgilerimle..
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bu ne güzel bir yorum, ne sıcak bir yaklaşım böyle. Sayfamı beğenmenize de ayrıca çok sevindim. Ben de sizi takipteyim, herşey harika, sizin de ellerinize sağlık. Kocaman sevgilerimle :)

      Sil