iletişim

renkmutfagi@hotmail.com

takip edin

15 Mart 2011 Salı

Tombul Poğaça

Mayalı hamurların en muhteşemi caaanım Donuttan sonra beyaz un ve tam buğday ununu karıştırarak denediğim bu lezzetli poğaçaları da donutun hemen arkasından liste başı yapıyorum..
Harika bir kahvaltı sandviçi olmaya da aday. Ancak yaptıklarınızdan sadece bir tane yemeyi başarmalısınız:)

Malzemeler:
2 su bardağı beyaz un
1 su bardağı tam buğday unu
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 yumurta (çırpılmış)
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım Çay bardağı Fındık yağı

Tüm malzemeyi güzel bir şekilde yoğurup 1 saat kadar oda sıcaklığında bekletiyoruz. Ve sonrasında arzuya göre, içerisine ben peynir maydanoz karabiber ve acı kırmızı biber koyarak ve üstlerine yumurta sarısı sürerek fırına verdim. Tercihinize bağlı içi de ekleyinde  200 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz bu tombişleri..
afiyet şeker..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder