iletişim

renkmutfagi@hotmail.com

takip edin

17 Şubat 2011 Perşembe

Suda Pişen Kek

Evet, başlıktan da belli olduğu üzere bu harika kek suda pişti. Lezzetine, kıvamına, ağızda dağılan inanılmaz yumuşaklığına inanamadık. Bayıla bayıla yedik. Sevgili abim Nejat da bir iş için bana uğramıştı. Ben de tarife yeni başlamıştım. İlgisini çekti, suda kek mi pişer bekleyip görelim dedi ve sonucu o inanılmaz sözcükler; Esra'cım bugüne kadar yediğim en güzel kek..
Dün bir işle ilgili Canım Aysunum'la telefonda konuşuyorduk. Malum İstanbul'da oluşu, yılda birkaç kez görüşebiliyor olmamız derken, telefonda konuşmalara neler sığdırıyoruz siz düşünün. Bu arada bloğumu takip ettiğini ve özellikle Acı badem Kurabiyesinin çok ilgisini çektiğini dile getirirken, aaa sana harika bi tarif vericem, denemelisin süper oluyor dediğinde bile bu kadar güzel olabileceğini anlayamamıştım. AysunCUM canım kardeşim benim, bilgine diline ve bu tarifi bana yazan parmaklarına sağlık...
Ben de içerisine Rom aroması ve üzerine iki renkli glazürle kendi adıma birşeyler ekledim...
Öncelikle malzemeleri yazalım.
Tenceredeki Suyun içinde piştikten hemen sonra

Malzemeler
1 Çay bardağı Şeker
1 Çay bardağı Fındık Yağı
1 Çay bardağı Süt
2 :ay bardağı un
1 Yumurta
1.5 Çorba kaşığı Kakao
1 paket Dr. Oetker Kabartma Tozu
1 paket Dr. Oetker Toz Vanilya
1 şişe Dr. Oetker Rom
1 şişe Dr. Oetker Vanilya Aroması
Üzeri için 1 pk. Dr. Oetker Siyah-beyaz Glazür

Yapılışı
Tüm malzemeyi mikserle 5-8 dakika boyunca çırpıyoruz. 4 adet normal boyutlarda cam su bardaklarını güzelce yağladıktan sonra, karışımı her birinin içine yarısını dolduracak şekilde (yaklaşık 3 Çorba kaşığı) dolduruyoruz.
Ters çevrildiklerinde
Geniş ve derin bir tencerenin içine, bardakların yarısına gelicek kadar su koyup kaynatıyoruz. Kaynadıktan hemen sonra bardakları içine yerleştiriyoruz. Kapağını kapatıp en az 15-18 dk. boyunca hiç açmıyoruz. Yalnız dikkatli olalım, eğer tenceredeki su bardakların yarısını geçerse kaynama esnasında bardaklara su girebilir... Bu yüzden geçmemesine dikkat..
Bu arada cam kapaklı tencere kullanmanızı tavsiye ederim. Keklerin kabarışı ve o şekilde pişmesine tanık olmak gerçekten hoş oluyor:)
18 dk. geötikten sonra kapağı açıp kürdan yardımıyla pişip pişmediğine bakabilirsiniz.
Not:Ben 23 dakikada tam olarak piştiğine şahit oldum. Bu arada çok yüksek ateşe gerek yok. Su kaynadıktan sonra ocağı biraz kısabilirsiniz.Piştikten sonra yağlı kağıt serdiğimiz bir tepsiye ters çevirerek bırakıyoruz. Biraz soğuyunca bardaktan ayrılıp düşüyor. Bardakları kaldırıp tek tek servis için bir tabağa alıyoruz, ters çevirip düz durmasını sağladıktan sonra üzerini çift renkli glazürle (üzerindeki gibi yumuşattıktan sonra) süslüyoruz. Afiyet bal şeker..

5 yorum:

  1. tarifinizi az önce denedim. garanti olsun diye de 23 dk pişirdim ama pişmemiş. bence bardakta pişirme fikri güzel ama kek fırında pişse daha iyi sanki. üstüne çikolata sosu döktüm,görüntüsü hoş oldu ama tadını henüz bilmiyorum. tarif için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Ben bunun için seramik ocak kullanıyorum ve eklemeyi unuttum. sanırım bu da pişme süresini etkileyen bir unsur. sizin de elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. denerim ben bu tarifi, çok hoş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutlaka denemenizi öneririm.Teşekkür ederim.

      Sil
  4. Merhaba..ne kadar orjinal tarif..blogunuza yeni geldim..tarifler çok hoş..suda pişen kek yazını okuyunca çok merak ettim hemen denenecek..elektirikli ocaktamı pişireceğiz..sizi takipteyim.tanışmaya banada beklerim..sevgiler.nurşen..nurlumutfakta.blogspot.com

    YanıtlaSil