iletişim

renkmutfagi@hotmail.com

takip edin

23 Şubat 2011 Çarşamba

Avokado Dip Sos

Et, balık ve tavuk yemeklerinin zemininde bazen eksiklik hissediyor musunuz? Izgara balığın, sotelenmiş tavuğun, julyen kızarmış biberli dana etinin mesela... Veya fırında ekmekleri kare dilimler halinde kesip kekik ve tereyağıyla peksimet haline getirdiğinizde harika bir avokado sosa ne dersiniz?
Bu aralar bir takıntı daha oluştu sanırım bende. Haftada bir veya iki taneden fazla tüketmenin iyi olmadığını söylüyor tanıdıklarım. Avokado bolca yağ içeriyor çünkü. Bu haftabaşından ben iki tane hakkımı da kullandım. haftaya kadar nasıl sabrederim bilemedim:) Biberl ve soya sosuyla julyen kesilmiş dana etini soteleyip bu güzel sos üzerinde afiyetle yedik..

Güzel tarif Pakize'ciğimden..
1 olgunlaşmış avokado
1 diş sarımsak
Çeyrek limon suyu
tuz karabiber zeytinyağ
Yarım çay bardağı iyi dövülmüş ceviz

Avokadoyu kabuğundan ve çekirdeğinden ayırıp, çatal yardımıyla güzelce eziyoruz. Dövülmüş
sarımsağı limonu, cevizi ve arzu ettiğiniz miktarda zeytinyağı tuz ve karabiberi ekleyerek kıvam alana dek karıştırıyoruz. Hepsi bu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder