iletişim

renkmutfagi@hotmail.com

takip edin

18 Ocak 2013 Cuma

Mantarlı Pilav


Uzunca bir aradan sonra tekrar merhaba, zamansızlıktan dolayı pek ilgilenemediğim bloğuma harika bir tarifle dönüş yapıyorum diyebiliriz.
Mantar her türlü yemeğe yakışabilecek kadar lezzetli ve doyumsuz bir sebze bana göre. Makarna veya et yemeklerimde kullandığım gibi artık pilavlarımın da bir numaralı ana malzemesi olma yolunda. 

Tarifi buyrun
Çok ince kıyılmış 1 paket mantarı, çok kızgın tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağında yüksek ateşte kavuruyoruz.

Kavrulmasına yakın bir iki çay kaşığı soya sosunu da eklemeyi unutmayın harika lezzet vericek. 

Mantarlar kavrulduğunda pilav için seçtiğimiz tencerede az miktarda tereyağını eritip 3 su bardağı baldo veya yasemin kokulu pirinci de ekleyerek birkaç dakika kavuruyoruz.

Ve hemen sonrasında mantarlarımızı da pirince ekleyip iyice karıştırarak önceden kaynatmış olduğumuz 4,5 su bardağı suyu ve yeterli miktarda tuzu ilave edip çok kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Afiyets:)

3 yorum:

  1. mmımmm.merhabalar..tekrar hoşgeldiniz..Nefis bir pilav olmuş,soya sosu iyi fikir,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. COK HOS BIR BLOGUNUZ VAR BANADA BEKLERIM SEVGILE R:D

    YanıtlaSil