iletişim

renkmutfagi@hotmail.com

takip edin

5 Haziran 2012 Salı

Bol vitaminli Sebze Püresi

Sağlıklı yemekler yemek yaşam felsefemiz olsun, lezzetin yanı sıra faydasını da göz önüne alalım.
En sevdiğim sebze enginar, enginarın yemeğini dolmasını her şekilde yerim. Bu kez değişik birşey denemek istedim. Belki de et veya balık yemeklerinin zeminine güzel bir tamamlayıcı olabilir veyahutta çocuklarınız için besleyici bir vitamin deposu. İşte tarifi..

5 adet enginar kalbi
2 adet havuç
3 adet patates
yarım çay bardağı sarı mercimek
yarım çay bardağı pirinç
1 soğan
yarım demet dereotu
tuz, zeytinyağı

Sebzelerin tamamını küçük küpler halinde kesip, soğanı da aynı şekilde doğrayıp, iki çorba kaşığı zeytinyağıyla beraber tencerede 5 dakika kadar kavurun.Ardından mercimek ve pirinci de ekleyip, tümünün üzerini kaplıycak kadar su ekleyin ve kaynayınca ocağı kısarak pişmesini bekleyin. Piştiğinde dereotunu ve tuzunu ekleyip ocağı kapatın. Biraz soğuduğunda blender yardımıyla püre haline getirin. Dilerseniz pişme esnasında 1 çay bardağı süt ekleyebilirsiniz. Püre kıvamı ve tadı çok daha iyi oluyor.
Afiyets..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder