iletişim

renkmutfagi@hotmail.com

takip edin

24 Mayıs 2012 Perşembe

Enginarlı Tagliatelle Romantizmi

Bence Makarna Yemeği bir sanat eseridir. Haşlanıp tereyağıyla kavrulduktan sonra yoğurt eklenerek yenen bir makarnaya makarna denir mi sizce? Bence denmez. 


Makarna deyip geçmemek gerekir, bazen makarna bile dememek gerekir:) İtalyanlara ayıp olur, onlar her kesim şeklini, her kurutuluş biçimini, içeriklerinin cesidine göre veya hamuruna ekledikleri sebzelere göre isimlendirmişler.Tagliatelle de bunlardan benim favori makarnam.  


Efsaneye göre Tagliatelle, aynı zamanda şair de olan usta bir aşçı tarafından Alfonso d'Este ile evliliğine atfen Lucrezia Borgia'nın saçlarından esinlenerek isimlendirilimiştir: Hiçbir makarna çeşidinin bundan daha romantik bir hikayesi yok bence:)


Afiyetle öğle yemeği menümüz efendim:
     


10 adet enginar kalbi
350 gr. Tagliatelle makarna
2 tane taze sarımsak
1 tatlı kaşığı tereyağı
200 ml. krema
yarım demet dereotu
karabiber, tuz, kırmızı toz biber
bir tutam taze nane   


Enginarları yıkayıp 8 e bölerek vok tavada çok çok az tereyagıyla harmanlayıp soteliyoruz. 2-3 dakika sonra kremayı ve baharatları da istediğimiz miktarda sosa karıştırıp ocağı kapatmadan hemen önce ince kıydığımız dereotlarını ekliyoruz. 
10 dakika kadar haşladığımız Tagliatellelerin suyunu süzüp (asla yıkamadan) tencereye alıyoruz ve sosumuzla birleştiriyoruz hepsi bu:) 
Servis önerim, taze nane yapraklarıyla görsel ve nefis kokulu bir şölen..
Afiyets:)

3 yorum:

  1. Harika.Bizde de makarna çok sevilir.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Esra'm.. Döktürmüşsün gene..

    YanıtlaSil
  3. Enginara,makarnaya,kremaya bayılırım. Bunlarının üçünün de olduğu bir yemeği de bayıla bayıla yerim. Ellerine sağlık canım. Mutlaka yapılacaklar listesinde yerini aldı.

    YanıtlaSil