iletişim

renkmutfagi@hotmail.com

takip edin

21 Şubat 2011 Pazartesi

Haftasonu Mutfak Pek Bir Renklendi

Herkese iyi haftalar dilerim... Beeen hafta sonu kendimi mutfağa verdim:) Cumartesi akşamı bizi ziyarete gelecek olan sevgili Pakize ve Serkan için öncelikle.. Pakiş cumartesi öğlen katılacaktı bize. Sevtap ve İremcim bizimleydi cuma gecesinden..İrem'le cumartesi sabah çıktık alışverişe. Zaman kısıtlıydı aslında ama elimden gelen en güzel şeyleri yapmak istiyordum tabii Sevgili pakize için..Uzun zamandır görüşemediğim çok değerli dostum, Sevtoşumun yengesi...Meşhur kısır'ımı özlemişti İroşum. Çikolatalı bir pasta da fena olmazdı. Ama az zaman vardı. Pratikte olmalıydım.Markette bir görevliyle konuşurken en iyi pasta tabanının Uno'nunki olduğunu öğrendim. Kendini tamamen yenilemiş ve hakikaten çok başarılı...İrem alışverişte Dr. Oetker'in hazır çilekli muffin ununu görünce dayanamadı, yapmaz mıyım hiç halacım.. diyerek eve döndük. Akşam yemeği için menü zaten çoktan belliydi. Ama öncelik çay saatindeydi ve biz kızlar bir araya geldik..
Çikolatalı Fıstıklı Pasta                                                        
malzemeler:
Uno kakaolu Pasta tabanı
200 gr. bitter çikolata
1 paket krema (küçük paket)
150 gr. file antep fıstığı
2 adet Dr. Oetker glazür
Malzemeleri  ve yapımı oldukça kolay olan bu pastanın tadı nefis. Her şeyden önce sert çikolata kaplı dış yüzeyi de pek havalı:) Ancak Servis yaparken çok keskin bir bıçak kullanın ki çikolata kırılmasın.
Benmari usulü erittiğimiz bitter çikolata ve kremayı iyice karıştırarak pasta tabanı arasına yayıyoruz.Antep fıstığının da yarısını üzerine serpiştirdikten sonra tabanımızın üst katını kapatıyoruz.Sıcak suda erittiğimiz glazürleri donmasına fırsat vermeden pastanın üzerine döküp düzeltiyoruz.Antep fıstıklarını da serpiştiriyoruz. Hepsi bu. yandaki muffin de Dr. oetkerin hazır muffin unuyla iroşuma yaptıklarımdan:)
Kısır ise daha önceki yazılarımda olduğu için, tekrar yazıp o yazıyı gölgelemek istemedim.
Sevgili Pakize'nin 'seyahatname' si de incelemeye ve takip etmeye değer.Yandaki bu muffinleri İrem'in yemesini de izlemeye değerdi:)
Derken akşam oldu ve dostlar güzel bir yemek sofrası sohbeti ve sonrasında eski taş plaklardan yükselen müzik keyfiyle gün sona erdi...






Pazar gününü yine mutfakta bir iki denemeyle geçirdim. İyi ki denemişim dediğim harika çikolata topları ve kıymalı milföy pizza'yı yaptım.

Çikolata Topları

200 gr. çikolata
150 ml. krema
1 paket tahıllı bisküvi
1 paket çift renk Glazür

Kremayı ocakta kaynatıp, küçük parçalar halinde ufaladığımız çikolatayı da içine atarak eritiyoruz.ocaktan alıp, un haline gelmiş bisküvileri de ekleyerek karıştırıyoruz. Bu dolabında 1 saat bekleyen karışımı çıkardıktan sonra top şeklinde yuvarlıyoruz. Yine aynı zamanlarda erittiğimiz glazüre bulayarak yağlı kağıt serdiğimiz tabağa koyuyoruz. 5-10 dk. icinde donuyor zaten. Buzdolabında bekletip servis ediliyor.




Ben dışı için çift renkli glazür kullandım ama karıştıkça beyaz siyah dengesini kaybediyor ve düz renk alıyor zamanla. Ama böyle bir çikolata topunu kaplamanın en güzel yolu bu olmalı diye düşünüyorum. Hindistan cevizi veya fıstık kırması ile de süslenebilir. Çikolatanın içine fındık parçaları da eklenebilir.



Kıymalı Milföy Pizza

10 adet milföy
2 yumurta sarısı
üstü için:
200 gr. kıyma
1 Çorba kaşığı domates salçası
4 patates
1 küçük boy soğan
1/4 demet maydanoz
tuz karabiber kırmızı biber..

Milföyleri önce geniş ağızlı bir su bardağı ile yuvarlak olarak kesiyoruz. Daha sonra bir çay bardağıyla tekrar daire şeklinde kesiyoruz. Fırın tepsisine yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. En dışta kalan halka kısmını kürdanla deliyoruz ki daha çok kabarsın..
Fırında 200 derecede pişmeye bırakıyoruz. Bu süreçte haşladığımız patatesi ezerek, soğanla ve salçayla birlikte kavurduğumuz, baharatını da eklediğimiz kıymayı içine karıştırıyoruz. Maydanozu ve tuzu da ekledikten sonra fırından çıkan milföylerin üzerine yerleştiriyoruz. Bolca...
Okuldan dönen çocuklar için ayranın yanında iyi ve besleyici bir öğleden sonrası atıştırması olabilir. Veya çaya gelen komşulara kısa sürede yapılan lezzetli bir pizza işte:)

Bütün bunlardan sadece birer tane yiyebildim:( Sevtapçım da öyle:)

2 yorum:

  1. Canım arkadaşım ESRA'm o gün çok emek vermiş bizleri ağırlamak adına.. hatta öyleki ben onu izlerken başım döndü ama onu bu tempo hiç rahatsız etmediği gibi büyük zevkle hazırlıyordu herşeyi bi ara çığlık attım ''yeterrrr esra başım döndü takip edemiyorum seni'' diye ama nerdee o kendini kaptırmış sistemli bir şekilde tık tık herşeyi hallediyordu :)) canım benim çokkk teşekkür ederim herşey için. kısır anlatılmaz yaşanırdı ancak :) çikolata sevmediğim halde bir Çikolatalı Fıstıklı Pasta bu kadarmı lezzetli ve hafif olur koca dilimi yedim tek başıma.. Cicişimin sayesinde yediğimiz enfess çilekli muffin süperdi.. Akşam yemeğini yazmakla anlatamam sadece yemek olsa iyi, sen ne ara öyle mükemmel bir masa hazırladın anlamadım şarap seçiminde üstüne tanımadığım esracım o akşam içinde mükemmel bir şarap seçmişti yine dışarıda yağmur içeride loş bir ışık yemek şarap eski taş plak herşey çok güzeldi.Esracım gece bitince seko balımla tatlı dedikodularınıda yaptık oda çok mutlu ayrıldı ordan herşey için tekrar teşekkür ederim..emeğine ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Güzel Pakizecim, afiyet bal şeker olsun. zevkti hepsi benim için. Siz gelin daha neler yapıcam ben..:)

    YanıtlaSil