iletişim

renkmutfagi@hotmail.com

takip edin

17 Şubat 2011 Perşembe

Avokadolu Patates Püresi Yatağında Levrek

Balık vazgeçilmezim. Deniz balıklarını tercih ediyorum ve tam da mevsiminde olanları. Ara sıra deniz levreği bulursam alıyorum.Fileto ızgara veya fırın yapmak için. Malum Levrek ve çipura genelde besi oluyor. Güvenmediğim bir balıkçıdan da deniz dese de almam açıkçası. Avokadoya ise bayılıyorum. Haftada bir iki defa yeşil salatalarımda kullanıyorum. Çok faydalı. Avokadonun faydalarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Gelelim tarifimize.

Malzemeler

5 adet orta boy patates
1 adet oldun avokado
1 çay bardağı süt
1/4 demek dereotu
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1/2 çay kaşığı karabiber
Bir çorba kaşığı tereyağı
1 Adet orta boy Deniz Levreğinden 4 parça fileto

Patatesleri güzelce haşlayıp blender yardımıyla püre haline getiriyoruz. Bir tencerede erittiğimiz tereyağının üzerine döküp, sütüde ilave ederek 5 dakika pişiriyoruz. Avokadoyu da ayrı bir yerde ezip, çok küçük kesilmiş dereotuyla karışıtırıyoruz. Hafif ılınmış olan patates püremize ekliyoruz. Bu arada öncesinde Levrek filetolarımızı biraz zeytinyağı ve sarımsakla yaklaşık 25-30 dk. fırınlıyoruz ki servise yetişsin.
Hepsi piştiği anda servise hazır hale geliyor ve tabii ki sıcak servis edilmesi gerekiyor. 2-3 yemek kaşığı pürenin üzerine 2 parça filetoyla servis edebilirsiniz.

2 yorum:

  1. Merhaba,
    Blogunuza ilk ziyaretim hayırlı olsun.
    Levrek için değişik bir lezzet olmus ellerinize saglık,
    görüşmek üzere:)

    Figen Karavaş

    YanıtlaSil
  2. Figen hanım çok teşekkür ederim. sıkı bir takipçiniz olarak sizi blogumda gormek beni çok mutlu etti. görüşmek üzere.

    YanıtlaSil