iletişim

renkmutfagi@hotmail.com

takip edin

2 Mayıs 2013 Perşembe

Keçiboynuzu Pekmezli Kek

Kek cayların vazgeçilmez ana ikramı. Besleyici ama sağlıklı diyemeyiz. Her yaş grubu için beyaz un ve beyaz şekerin tehlikelerinden bahsetmeye gerek yok. Ben keklerimde herzaman esmer şeker kullanıyordum ama şimdi bir yolunu daha buldum. Mucize gibi bir pekmez. Harnup Keçiboynuzu..
Faydalarına buradan erişmeniz mümkün. Keçiboynuzu tozu da bulabilirseniz şeker yerine herşeye kullanabilirsiniz. Yani reçeller marmelatlar..
Tabi durum bu olunca beyaz un yerine tam buğday unu da kullanarak harika lezzette bir kek yemek ve yedirmek isterseniz buyrun tarifim burada;

Malzemeler
2 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
1,5 Çay bardağı Keçiboynuzu Pekmezi
1 kabartma tozu
1 vanilya
Alabildiği kadar tam buğday unu
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Önce yumurta ve Keçiboynuzu pekmezini 3 dakika uzun devirde çırpıyoruz,
daha sonra un hariç diğer malzemeleri ekleyip yine 2 dk kadar çırpıyoruz ve aldığı kadar unu da ilave edip 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. ( Kıvamı ne çok yumuşak ne de çok sert olmasın. çok hafif akışkan bir hamur olması gerekiyor)
Afiyets:)

2 yorum:

  1. bendede var bu pekmezden tadi keskin biraz dut pekmezine akilskin olunca ama deniycem bu keki guzel kabarmis

    YanıtlaSil
  2. Denedim, çok güzel oldu. "Aldığı kadar un" ayarını ben hiç yapamadığım için belirtmek istedim: 2 su bardağı un ile gayet güzel oldu.
    Bir önceki yoruma katılıyorum. Keçiboynuzu pekmezi yerine üzüm pekmezi ile de deneyeceğim bir sonraki sefere.
    Tarif için çok teşekkürler...

    YanıtlaSil