iletişim

renkmutfagi@hotmail.com

takip edin

18 Mart 2012 Pazar

Terlaten

Bana balık verme, Balık Tutmayı öğret! (Çin Atasözü)
Bana Balık ver, Rakıyı Tazele, Buz da Bitmiş! (Türk Atasözü)

Biraz gülümseyerek başlasın haftamız..


Mangal mevsimi başladı, bahçelere atmak için zor tuttuk kendimizi. Çok soğuktu bu yıl öyle değil mi. Neyseki güneş yüzünü gösterdi, Taze balık, yanında rakı ve tabii ki olmazsa olmazı mezeler. Bu da benim balık restoranlarına verdiğim puanı etkileyen bir meze. Terlaten. 

Bir miktar (tercihen kese) yoğurdunu iyice karıştırıp, közlenmiş ve parçalanmış 2 patlıcanı içine atıyoruz. 1-2 diş sarımsak olmazsa olmazımız. Asıl önemli faktör bundan sonra başlıyor, kızgın ama yagsız tavada kavurduğumuz kuru acı kırmızı biberleirimizi, yoğurtlu karışımın üzerine bırakıp, kızdırılmış tereyağıyla süslüyoruz. 

Acı severler için dehşet bir terlAten.. AfiyetS :)

2 yorum:

  1. mmmmm.... nefis görünüyor.. ellerine sağlık güzel kız..

    YanıtlaSil