iletişim

renkmutfagi@hotmail.com

takip edin

19 Aralık 2011 Pazartesi

Fırında Soya Soslu Lahos


Dün güzelbahçedeki balık halindeki en güvendiğimiz balıkçımızdan aldığımız büyük lahos balığını dilimleterek deepfreeze'e attım. Bugün de en taze haliyle dondurmuş olduğum balıkların bir kısmını çıkarıp bir balık ziyafetine imza atmak istedim..
4 kişilik 
4 parça dilimlenmiş lahos parçayı (veya bütün de yapılabilir)
4 diş sarımsak,
yarım çay bardağı sosa sosu, Dilerseniz dövülmüş bir tutam da Zencefil,
Biraz zeytinyağı ve biraz limon ile karıştırıp 5-10 dakika dinlendirip, 240 derece fırında yarım saat pişiriyoruz. 
üzeri kızarsın ama dikkat kurumasın balıklar..
Ve servis önerim kırmızı lahana ve havuçlu salatayla, sarımsak ve limon ilave edilmiş soya sosuna batırılarak yenmesi..:)

4 yorum:

  1. canım, bende demin kurabiye yaptım sizlerle paylaşcağım ama henüz fotoğraflamadım. bir arkadaşım yeni blog açtı.yeni olmasına rağmen çok güzel tarifler veriyor. bir ziyaret ederseniz sevinir sanırım.
    http://tatlicuma.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Harika görünüyor.Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil